Speltherapiepraktijk De Schatkamer Rotterdam

Gastenboek (2): Noor

'Wij zijn bij de Schatkamer terecht gekomen omdat we op zoek waren naar een laagdrempelige vriendelijke behandelvorm voor onze 7 jarige dochter Noor, die erg onzeker is in vriendschappen, weinig vertrouwen heeft in haar eigen kunnen en onvoldoende aansluiting vindt bij leeftijdsgenoten.

We zochten vooral een behandelvorm die aansluiting zou vinden bij de belevingswereld van Noor. Een plek waar ze zich veilig zou voelen en ze zich open zou kunnen stellen om te gaan begrijpen wat er bij haar gebeurt in contact met anderen. We kwamen uit bij Marianne en haar Pipowagen.

 

Het is bijzonder om te zien hoe Marianne aansluit bij de belevingswereld van Noor. Met haar meespeelt en daardoor inzicht krijgt in de manier waarop Noor de wereld om haar heen ervaart. Haar spelenderwijs mogelijkheden aandraagt die ze meeneemt buiten de Pipowagen met als resultaat dat we Noor zien veranderen en groeien.

We kunnen zeggen dat Noor na een half jaar wekelijks een uur speltherapie, zekerder is geworden van zichzelf, durft te vertellen wat haar dwarszit, zich uit en vriendschappen durft aan te gaan. Ook wij als ouders hebben geleerd wat in de benadering naar Noor belangrijk is. De combinatie van professionaliteit, betrokkenheid en integriteit waarmee Marianne zowel met Noor als met ons als ouders samenwerkt, is bijzonder.'

 

de moeder van Noor