Speltherapiepraktijk De Schatkamer Rotterdam

Is speltherapie iets voor jou? Kijk eens naar dit filmpje op Youtube:

 Informatie voor kinderen

Speltherapie, wat is dat nou weer! Heeft het te maken met taal of een extra bijles over spelling? Nee hoor, Bij speltherapie gaat het om spel, om spelen. In de spelkamer is heel veel speelgoed waar je uit kan kiezen. Er is van alles: een kasteel met ridders, poppenhuis, winkelspulletjes, verkleedkleren, knutselspullen, spelletjes, noem het maar op.

 

Spelen is een manier om je weer lekker in je vel te laten zitten. Misschien heb je iets naars meegemaakt waar je maar over na blijft denken. Of word je gepest. Of heb je steeds buikpijn maar weet je niet hoe dat komt. Nare gevoelens door ruzies of omdat iets niet goed lukt. Heel veel kinderen hebben dat. Meestal gaat zoiets gewoon na een tijdje weer over. Soms niet. Dat hebben je ouders gezien. Ze willen dat je geen last meer hebt van die nare gevoelens. Ze willen graag dat jij je weer fijn voelt. Daarvoor kunnen ze hulp vragen aan een speltherapeut.

 

Grote mensen praten vaak over dat wat hen dwars zit. Maar kinderen vinden dat meestal lastig. Kinderen houden meer van spelen, dat is meer hun manier om te praten. Samen met de speltherapeut kies je waar je mee wilt spelen en wat je er mee kan doen. Vaak lucht het lekker op om te spelen. De speltherapeut kan vaak begrijpen door de manier waarop je speelt, hoe jij je voelt. Ze helpt je door het spelen je vervelende gevoelens, zorgen en gedachtes kwijt te raken. Hierdoor ga jij je weer fijn voelen. Als je vrolijker wordt, lukken de dingen meestal ook veel beter.

 

Meestal kom je een keer in de week vijfenveertig minuten spelen. Met je ouders wordt besproken hoe vaak je komt spelen. Af en toe heeft de speltherapeut ook een gesprekje met je ouders. Daarin vertelt ze hoe zij jou een beetje beter kunnen begrijpen en thuis kunnen helpen om dingen beter te laten lukken. Ik hoop dat je nu wat beter weet wat speltherapie is. Kom gerust een keertje kijken. Misschien tot gauw!