Speltherapiepraktijk De Schatkamer Rotterdam

Welkom

Welkom op de website van "De Schatkamer", de speltherapiepraktijk van Marianne van Dolder op de Kop van Zuid in Rotterdam. Op deze website kunt u lezen wat speltherapie eigenlijk is. En of het iets is waar uw kind iets aan heeft.


Een schatkamer! We krijgen er allemaal meteen een beeld bij. Kinderen ook. De spelkamer staat vol met speelgoed, met schatten. Maar dat is het toch niet helemaal ... Zoals Sem, verbaasd om zich heen kijkend, zei: "Maar waar zijn die schatten dan, ik zie helemaal niets!" "Die schat in deze kamer? Dat ben jij!" was mijn spontane reactie. Er gleed een trek van verrassing over zijn gezicht. Daar had hij niet aan gedacht.


De natuur is voor mij een groot geheim: De vruchten die het voortbrengt, de verborgen schatten in de bodem, de schelpen op het strand… Neem alleen al een boom: stevig met zijn wortels houdt hij zich vast in de aarde. In de stam de sappen. De jaargetijden die een boom zo blijven boeien: van kale takken naar transparante groene blaadjes, bloesem, het in bloei komen tot en met vrucht dragen. Dat wens ik ook uw kind toe: dat het weer stevig staat en niet ‘omwaait’ bij de stormen van het leven, dat het groeit en bloeit en tot volle wasdom komt, vrucht draagt.


Ook in ons zitten schatten. We zijn vaak ons leven lang bezig ze te ontdekken, ze te ontplooien om zo als uniek mens volledig tot ons recht te komen. Zoals we zijn bedoeld. Het is een voorrecht om kinderen weer perspectief te bieden, ze tot rust te zien komen zodat ze weer kunnen ontspannen, plezier maken en lachen.

  

 klik op de afbeelding om de flyer te lezen of te downloaden